Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wat is de beste sport om af te vallen?

Heeft u na die lange wintermaanden wat kilo's te veel? Geen paniek! Om die ongewenste vetlaag weg te branden en uw spieren te versterken, is een beetje lichaamsbeweging al meer dan genoeg. Maar welke soort precies, en hoe vaak? Ziehier ons advies.

Achter een mooi figuur schuilt er geen groot geheim. Het volstaat om enerzijds slechte eetgewoonten te corrigeren en anderzijds wat aan sport te doen.

 Want sporten alleen is inderdaad niet voldoende om af te vallen. Maar het klopt dat men er een heleboel energie mee verbrandt en de spierbundels versterkt – met andere woorden: er is relatief gezien meer vetvrije massa. Dat gaat ten koste van uw vetlagen. En hoe meer spieren u heeft, hoe meer calorieën u zal verbranden.

 Duursporten

 Duur- of uithoudingssporten zijn een uitgelezen manier om het silhouet te verfijnen, het figuur te verstevigen en de spiertonus te onderhouden. Deze sporten teren immers op de vetreserves.

 – joggen, fietsen, snelwandelen en alle 'glijdende' sporten (op sneeuw en ijs) verstevigen de spieren van achterwerk, de dijen (en bestrijden zo de zogenaamde 'rijbroek') en de kuiten.

– Zwemmen bevordert niet enkel de algemene soepelheid van het lichaam, maar harmoniseert ook alle spiergroepen (in armen, schouders, rug, buik, dijen en billen).

 – Aquagym (zwembadgymnastiek) is volledig risicoloos omdat er geen toestellen aan te pas komen. Deze vorm van gymnastiek (met hulpmiddelen als zwemplank en schuimrubberen noodle) zet alle spieren aan het werk, van de schouders tot aan de kuiten, en bestrijdt cellulitis door een betere bloedcirculatie te bevorderen.

 – Voor een effect op lange duur is het aanbevolen een sport te kiezen die u graag doet, daar regelmatig tijd voor te maken en de duur en intensiteit van uw activiteit met het verloop van de tijd op te voeren.

 Zodra u een sportieve activiteit 40 minuten kan volhouden tegen een gemiddeld tempo en zonder dat u zich al te zeer vermoeit (bijvoorbeeld voetballen, fietsen, roeien, enz.), begint uw lichaam vet te verbranden.

 Goed om weten: als u enkele maanden niet meer gesport hebt, vermijd dan zogenaamde verzetsporten (zoals bijvoorbeeld tennis, squash, enz.), want die zijn dan te belastend voor het cardiovasculaire systeem.

 

 Fitness thuis

U heeft het niet op zwembaden en fitnessclubs vindt u ook maar niks? Geen nood, er is nog altijd fitness aan huis.

 Natuurlijk kan u investeren in een hometrainer, step, loopband of roeimachine, maar u kan ook al geweldige resultaten behalen met niet meer dan een vloerkleed, springtouw en enkele halters.

 Met een gemiddelde van 15 à 20 minuten, drie keer per week, versterkt u uw buik- en bilspieren (relatief makkelijk, want in deze regio bevinden zich ronde, volumineuze spieren) en bindt u actief de strijd aan tegen cellulitis.

 Werk bij voorkeur voor een spiegel, zo kan u desgewenst uw positie corrigeren. Draag een comfortabele outfit, zorg voor een goede ventilering van de ruimte en drink voldoende water.

 Heeft u last van ernstige kortademigheid, vermoeidheid of pijn, dan stopt u meteen.

 

Veel werkplezier...